Haber

Bakan Özer, “Bu gecikmelere rağmen eğitim ve öğretimi 16 Haziran’da sonlandıracağız” açıklamasını yaptı.

Bakanlığının 45 işçiye 5 bin sözleşmeli işçi daha alacağı söylentisini veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 16 Haziran’da okulların da tatil edileceğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay’ın deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. AFAD Uyum Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Akar, bölgede bakanlık olarak gençliğe yapılan yatırımlara zemin hazırladıklarını söyledi. Bakan Akar, “En büyük yatırım gençleredir. Gençlerimiz, annelerimiz, babalarımız, aile büyüklerimiz burada yaşanan büyük deprem sonrası yaşanan büyük kayıpların ardından büyük bir travma ve üzüntü yaşıyor. Hem eğitim anlamında hem de bu konuda kendimizi teselli etmek adına derin bir üzüntü içerisinde olduk.Bir girişimde bulunduk.Milli Eğitim Bakanlığı personeli ve Milli Savunma Bakanlığı personeli ile Sayın Bakanımız Mahmut Özer ile öğrencilerimizin sağlıkları için var gücümüzle çalıştık. ve çocuklar eğitimde geri kalmıyor.AFAD’ın desteğiyle çok değerli atılımlar yaptık.Bu okullar açıldı.Hem anaokulu hem de ortaöğretim düzeyinde.Üniversite hazırlık düzeyinde çalışmalarımız devam ediyor.Bu çerçevede yürütülen çalışmalarla 232 Mehmetçik Okulu açtık ve 26 tanesi Hatay’da özverili öğretmenlerimiz ve Mehmetçik’in özverili çalışmaları ile oradaki çalışmalar başarıyla devam ediyor.Hatay örneğinde Burada çadırlarımız kuruluyor. 2.600 tanesi uludu. Hazır olacak. Yatma yerleri, çalışma alanları, banyo, tuvalet, soğutma, ısıtma gibi keyifli bir alan olacaktır. Ayrıca önümüzdeki günlerde deprem bölgesine kuracağımız 4.000 kişilik çadırın da kurulmasıyla toplamda 6.400 kişilik bir potansiyel ortaya çıkacak. gençlik ve Spor Bakanımızla yaptığımız görüşmeden sonra bir şekilde yurt olarak kullanmaları mümkün olacak. Bu nedenle öğrencilerimizin rahat bir ortamda derse hazırlanmaları mümkün olacaktır. Eğitim ve öğretime elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

“Çocuklarımızın normalleşmesi ve ruh sağlıklarının güçlenmesi için her türlü desteği verdik”

Bakan Akar’ın ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Hayatın normalleşmesindeki en değerli etkenlerden biri eğitimin normal akışıdır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz bölgede okullarımızı açmasak da 6 Şubat itibariyle kurduğumuz çadır, konteyner ve prefabrik okullarla çocuklarımızı koruyacağız.Bu travmayı atlatmak için her türlü desteği verdik.O çocukların psikolojik dayanıklılıklarının normalleşmesi ve güçlenmesi için her türlü desteği verdik. Müfredat temelli eğitimden ziyade psikoeğitime ağırlık vererek Bu büyüklükte bir afet olduğunda 6 Şubat’ta 81 ilde başlaması planlanan eğitim-öğretim 20 Şubat’a ertelenecek. 71 ilde eğitime başladık, Elazığ dahil 20 Şubat’ta. Ardından bölge illerdeki afet durumu ve eğitimin hasar durumuna göre illerimizi 3 kategoriye ayırdık. binalar. İlk kategori Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa ile ilgiliydi. il 1 Mart prestijiyle okullarımızda eğitim-öğretimin ikinci dönemini başlattık. İkinci kategoride Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimiz vardı. Burada da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteğiyle sağlam karnesi olan okullarımızda eğitime başladık ve 13 Mart prestijiyle 3 ilimizde eğitime başladık. En kritik illerimiz oldu Depremden en çok Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay etkilendi. İllerimizde yekpare bir anlayışla değil, okul temelli ve ilçe temelli eğitim ve öğretimin başlatılması için tüm bakanlarımız, komutanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz ile birlikte kapsamlı bir çalışma yürüttük. burada” dedi.

“6 Şubat İtibariyle 18,5 Milyon Öğrenciyi Eğitim ve Öğretimle Buluşturduk”

Deprem bölgesinde okulların açılmaya başladığını belirten Bakan Özer, “Malatya’da 8, Adıyaman’da 5, Kahramanmaraş’ta 2, Hatay’da 7 ilçede eğitime başladık. öğretmenlerimizin memnuniyeti, çocuklarımızın memnuniyeti.Toplumun yaşam akışının normalleşmesi için asıl yapılması gerekenin şu olduğu görülüyor.201 bin öğrencimizi ilçelerimizde eğitim-öğretim ile buluşturduk. Yaklaşık 6 Şubat’tan bu yana 18,5 milyon öğrenci eğitim ve öğretimle bir arada. Bu yetkiyi vererek artık illerinde şartları olgunlaşanları eğitim ve öğretime sokacaklar” dedi.

“2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 16 Haziran’ın prestijiyle sona eriyor”

Eğitimin normal tarihte sona ereceğinin bilgisini veren Bakan Özer, “2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran prestijiyle bitiyor. Rastgele bir uzatma yapmayacağız. Bu gecikmelere rağmen 16 Haziran’da eğitim ve öğretimi sonlandıracağız. “Öğrencilerimizi eğitim programlarıyla desteklemeye devam edeceğiz. Açık olmayan ilçelerimizde kurduğumuz çadır ve konteynerlerle çocuklarımızın eğitimle buluşması için her türlü desteği sağlıyoruz. 2 bin 26 çadırlı konteyner okulumuz öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez 5 bine yakın sözleşmeli işçi alımı yapacak”

45 bin öğretmen atamasına ek olarak 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağı müjdesini veren Bakan Özer, “Cumhurbaşkanımız son yılların en yüksek atama kapasitesinin müjdesini verdi. 45 bin öğretmen. Bu öğretmenlerin çoğu gelecek.” Bölgedeki öğretmen ihtiyacımızın karşılanması ve bölgenin ayağa kaldırılması için Milli Eğitim Sağlık Bakanlığı ilk defa 5 bine yakın sözleşmeli işçi alımı yapacak 4 bin 250 büro elemanı, 100 mühendis, 500 hemşire, 125 diyetisyen ve 25 avukat. Bununla ilgili süreç başladı. Bu süreç nisan ayında tamamlanacak. Ağır bir yük ile bölgemizin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile sözleşmeli işçilerimizi ağırlıyoruz. Bu amaçla kullanacağız” dedi. .

“40 milyar dolarlık yatırımı hızla bölgemize aktarmaya başladık”

Bölgeye yatırım için 40 milyar aktardıklarını ifade eden Bakan Özer, “Aslında depremden önce bölgemizde 39 milyarlık eğitim yatırımımız vardı. Hem mevcut yatırımlar olarak hem de yeni ihtiyaçlara öncelik vererek bu süreci revize ettik ve başladık. Bölgemize yaklaşık 40 milyar dolarlık yatırımı hızlı bir şekilde transfer etmek için, “Okulların, öğretmen yurtlarının, uygulama atölyelerinin, lojistik güçlendirme sağlayan tüm binaların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ayrıca bölgede 500 adet sabit çelik konstrüksiyon prefabrik okul yapımı için bütçemiz onaylanmıştır. 4 ay içinde bu 500 prefabrik okulu bölgeye kazandırmak için çaba göstereceğiz” dedi.

“11 bin 64 öğrenci bölgeye döndü”

Bölgede hayatın normale döndüğünü gören öğrencilerin bölgeye geri dönerek eğitimlerine başladıklarını kaydeden Bakan Özer, “Bakanlık olarak öğrencilerimizin başka illere gitmeleri için her türlü kolaylığı sağladık. Şu ana kadar 71 ilde 254 bin öğrenci eğitimine devam ediyor.Bakanlık olarak bu öğrencilerin tüm masraflarını karşıladık.Yardım kaynaklarını yeniden bastık. Tüm kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü desteği sağladık. Buradaki iyi şey şu. İlk kez bu transferi alan öğrencilerin bölgeye geri dönmeye başladığını gördük. Bugün itibariyle 11 bin 64 öğrenci daha önce başka illere nakledildiği halde başka illere nakledildi veya nakledildi.” “Bölgede hayatın normalleşmeye başladığını gördükten sonra okulların açıldığını görünce geri dönmeye başladılar. Gerçekten tüm illerimizde önlem alır ve eğitimi sağlıklı bir şekilde normalleştirirsek bölgenin normalleşmesine en büyük katkıyı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi. – HATAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu